En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapıları, yangın eminği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları hakkında bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Her saat sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir kayıt, möble veya gayrı bir güçlük bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Panik kolu olmalıdır: Ivedili çıkış kapıları, panik koluna sahip olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve basit bir şekilde açılmasını esenlar ve insanoğluın müstacel durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

 ve montajıyla meşguliyetan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı mukabillaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle alınlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara mutabık şekilde yerleştirilen vahit kanatlı yangın kapısı, autarı essah açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik veya dairesel bir koruma süresince mevcut spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana sahip veya bedii küşümların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakın itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik şube şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı muhtevain az çok davranışlevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı ne bakım binalmalıdır? Yangın kapıları rabıtalı hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının kârlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının sevap bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhkem bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının muayene edilmesini içerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page